vrijdag 21 december 2007

Consumenten Gezondheid Community (CGC)

Het is gratis, bevordert de gezondheid, is`preventief voor ziekte en kostenverlagend

Kies nű voor je eigen Community voor Gezondheid


11 Argumenten om je aan te sluiten bij de Consumenten Gezondheid Community


Nederland is met zijn talloze patiëntenorganisaties uniek in de wereld. Vele daarvan zijn benoemd naar ziektebeelden. Reuma, Cara, Astma, Chrohn om er een paar te noemen. Voor elke ziekte, zo constateert de patiëntenvereniging-startpagina, is er wel een startpagina. Andere patiëntenverenigingen zijn weer gekoppeld aan organen: hart, huid, nieren ook met veel aandacht voor de ziekte. Al deze patiëntenverenigingen kosten geld.
Een nieuwe trend zijn inmiddels de collectiviteiten voor de zorgverzekering. Ruim 60% van de Nederlanders neemt inmiddels deel aan een dergelijke collectiviteit. Deze collectiviteiten hebben meestal maar een belang: de premie van de zorgverzekering. Collectiviteit of geen collectiviteit de kosten van zorgverzekeringen blijven snel stijgen. Argumenten voor een keuze vanuit een negatief of kosteninvalshoek kunnen ook gehanteerd worden voor een positieve keuze: Kies voor gezondheid! Kies voor een Consumenten Gezondheid Community! Werk met iedereen samen die een positieve bijdrage aan uw streven naar gezondheid kan leveren! Het is gratis, verlaagt de kosten en bevordert uw gezondheid!


1. Het is gratis, bevordert de gezondheid, is preventief voor ziekte en verlaagt de kosten
De belangrijkste dingen in ons leven zijn gratis. Licht, lucht, water, grondstoffen, familie, vriendschappen en informatie. Dat geldt ook voor de Consumenten Gezondheid Community. De Consumenten Gezondheid Community is erop gericht gezondheid te bevorderen. Gezondheidbevordering is per definitie preventief. Het voorkomt ziekten of het voorkomt dat ziekteprocessen uit de hand lopen. En preventie voorkomt, zoals we allen weten, dat we extra kosten moeten maken voor hulp en ondersteuning vanwege ziekteprocessen.


2. Gezamenlijke kennis en uitwisseling van informatie
Samen hebben we alle kennis van de wereld. Via de Consumenten Gezondheid Community kunnen we die kennis bij elkaar brengen en delen. De Consumenten Gezondheid Community biedt zowel consumenten met ervaring als producenten met kennis mogelijkheden om gezondheidsinformatie uit te wisselen.


3. Delen van inzichten
Vanuit kennis kunnen we ook inzichten verwerven (en omgekeerd).Inzicht in de verschillende aspecten van leven is fundamenteel voor het streven naar gezondheid en het oplossen van ziekteproblemen.


4. Uitwisseling van ervaringen
Het belangrijkste bij het bevorderen van gezondheid is weten wat je doet en zelf verantwoordelijkheid dragen voor je keuzes. Daarvoor biedt een Consumenten Gezondheid Community mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is het uitwisselen van ervaringen.

Soms lijkt het erop dat de balans tussen wat werkt en wat niet werkt is doorgeslagen naar wat niet werkt. Er zijn mensen die betogen dat iets wat werkt niet kan werken of dat mensen die gezondheid bevorderen kwakzalvers zijn.
Daarom is het van groot belang dat mensen zelf hun ervaringen delen.


5. Praktische tips
Met betrekking tot de eigen gezondheid zijn we zelf de grootste deskundige. We proberen zaken uit en doen dingen zonder dat doktoren of hulpverleners ons dat adviseren of vertellen. Of juist anders dan deskundigen ons vertellen.
Veel mensen hebben dan ook praktische tips, vanuit eigen ervaring of wijs geworden door schade en schande.
De Consumenten Gezondheid Community biedt mogelijkheden om die tips naar buiten te brengen en anderen te laten profiteren.


6. Versterking Eigen Verantwoordelijkheid
Kennis, inzichten, ervaringen en praktische tips zijn allemaal aspecten die het bewustzijn van de mogelijkheden kunnen ondersteunen en versterken. Vervolgens zijn we beter in staat de verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid ook bewust te dragen en gezondheid gericht actie te ondernemen.


7. Onderlinge steun
Het leven is te complex en sommige situaties te moeilijk om alleen en zonder hulp op te lossen. Echter dat wil nog niet zeggen dat we dan onmiddellijk professionele en dus betaalde hulp moeten inroepen. Heel veel problemen kunnen we onderling en zonder hulp van doktoren en hulpverleners oplossen. Dat doen we in de praktijk ook.
Echter tevens geldt dat eigen verantwoordelijkheid en onderlinge hulp in het Nederlandse zorgsysteem overboord zijn gezet. De uit de hand gelopen kosten dwingen ons nu om weer zelf verantwoordelijkheid te dragen en meer dingen onderling op te lossen.


8. Oplossen van problemen
Voor het oplossen van problemen is informatie, kennis van groot belang. Dat is wat we in een Consumenten Gezondheid Community kunnen krijgen. Een vervolgstuk is dat we samen onderlinge hulp kunnen bevorderen en stimuleren.


9. Samen sterk
Het principe dat we samen sterker zijn als ieder van ons alleen is van groot belang voor de Consumenten Gezondheid Community. Het komt in alle voorgaande thema’s tot uitdrukking. Wat we erin stoppen komt er ook weer uit.


10. Vernieuwing gezondheidszorg
Bewuste goed geïnformeerde consumenten die streven naar gezondheid en daarvoor verantwoordelijkheid willen dragen vormen de basis voor preventie van ziekten en kostenverlaging met betrekking tot gezondheid.
Diezelfde bewuste consumenten kiezen voor op hun behoeften afgestemde hulpverleners. Een betere samenwerking op basis van eigen verantwoordelijkheid van zowel hulpvrager als hulpverlener leidt tot een meer gezondheid gerichte en effectievere gezondheidszorg.
Tenslotte stimuleert de samenwerking van die consumenten in een Consumenten Gezondheid Community tot de ontwikkeling van een nieuw soort verzekering: een gezondheidsverzekering en tot vernieuwing van gezondheidszorg.


11. Gezondheidsverzekering
Onder punt 10 is de gezondheidsverzekering als genoemd als een resultaat van samenwerking in een Consumenten Gezondheid Community.
Dit thema wordt in een andere nota verder uitgewerkt.




Gratis Deelname en Nieuwsbrief


De consumenten gezondheidscommunity is bestemd voor mensen die hun leven en gezondheid in eigen hand willen nemen, verantwoordelijk willen zijn voor hun acties voor gezondheid en niet meer afhankelijk willen zijn van dokters en medicamenten.


Wat is daarvoor nodig?

Visie op gezondheid
Bereidheid zelf verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gezondheid
Gezondheidskennis
Informatie
Uitwisseling



Sluit U GRATIS aan bij de Consumenten Gezondheid Community
De Consumenten Gezondheid Community zal de wereld van gezondheid en gezondheidszorg veranderen. Niet langer bepalen overheid, verzekeraars en zorgverleners wat goed is voor uw gezondheid, vanaf heden bepaal jij dat zelf! En met jou degenen die zich aansluiten bij de Consumenten Gezondheid Community.
Een nieuwe golf van positief denken over gezondheid zal het aantal chronisch zieken reduceren. Zal mensen die de hoop hadden opgegeven nieuwe moed geven om hun leven weer in eigen hand te nemen en aan de slag te gaan.
Samen zullen we vaststellen wat wij willen en hoe.
Samen zullen we nieuwe vormen van solidariteit introduceren waarbij we elkaar helpen op onze gezondheidsweg.

Samen kunnen we de veel te hoge kosten voor het bestrijden van ziekten reduceren en onze middelen aanwenden voor een positief doel: gezondheid.