vrijdag 23 november 2007

15 manieren om gezonder en gelukkiger te leven

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN OM UW GEZONDHEID TE VERBETEREN EN UW GELUK TE VERGROTEN ZONDER NEGATIEVE BIJEFFECTEN. VERLAAG UW ECHTE LEEFTIJD MET
10-15 JAAR, VERBETER UW GEZONDHEID MET 10-80%, VERHOOG UW ENERGIENIVEAU MET 20-30% EN REDUCEER STRESSFACTOREN BINNEN 30 DAGEN MET 50-70%.


SPECIAAL BONUS RAPPORT

Ieder mens verlangt naar gezondheid en geluk in zijn leven. Het leven moet leuk, gemakkelijk, overvloedig en onbezorgd zijn. De manier waarop we dat proberen te bereiken maakt ons duidelijk dat deze leefstijl grenzen heeft. Global warming, milieuproblematiek, rat-race, stress, orkanen, ziekten en epidemieen worden toegeschreven aan ongewenst menselijk gedrag. Er is een gebrek aan vertrouwen in onszelf en in de wereld rondom ons heen. Angst overheerst.
Het resultaat van dit alles voor ons Nederlanders?
- Veel stress, slapeloosheid en gebruik van slaap en andere ustgevende middelen
- stijging van aantal Alzheimerpatiënten richting 450.000.
- het hoogste percentage mensen met chronische aandoeningen ter wereld
- 100 euro kosten per jaar voor maagzuurremmers, cholesterolmiddelen en hoge bloeddrukmiddelen. Voor ieder van ons, van de pas geboren baby tot de oudste inwoner, voor 100 euro medicamenten die niemand gezond maken.

Wat kunnen we hieraan doen?

Al tientallen jaren praten wij over de stijgende kosten van gezondheidszorg. Anders gezegd: de kosten van ons zorgsysteem. Die kosten bedragen voor Nederland inmiddels al

75.000.000.000

Per persoon is dit 4687 euro. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen gaat het derhalve om 18.712 euro per jaar of meer dan 1500 euro per maand! Deze kosten stijgen harder dan ons inkomen! 90% van deze middelen gaat naar het bestrijden van ziekten. In feite zijn deze kosten onbetaalbaar geworden.

Zou het ook anders kunnen?
Wat zou het effect zijn als U en ik en de ondernemers van Nederland samen het initiatief zouden nemen om tot een gezondheid bevorderend systeem te komen? Het bevorderen van gezondheid is zowel positief (iets wat we echt willen) als preventief (zowel voor ziekte als voor kosten). Zouden we ons geld niet liever aan gezondheid uitgeven dan aan ziekte? En zouden we niet liever 20-40% goedkoper uit zijn?

Wat zou het effect zijn wanneer we allemaal beschikken over de informatie hoe we stress kunnen verminderen, cholesterol verlagende middelen kunnen weglaten, alternatieven hebben voor maagzuurremmers, blessures beter en sneller kunnen genezen, slapeloosheid kunnen terugdringen enzovoorts?

Wat zou het effect zijn wanneer we allemaal gebruik kunnen maken van de beste diagnostische technieken om problemen met onze gezondheid snel boven water te krijgen? Hoeveel tijd en ellende van doktersbezoek en van allerlei onderzoek zouden we kunnen besparen?
Wat zou het effect zijn als die beste onderzoekstechnieken ons leiden naar een heel gerichte aanpak waarbij we zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen?

Wat zou het effect zijn als niet meer de overheid en de verzekeraar beslissen over onze gezondheid maar we dit weer helemaal zelf in handen hebben?

Wat zou het effect zijn als we besparingen op ziektekosten kunnen aanwenden voor eigen gezondheid?

Wat zou het effect zijn als de overheid niet meer vasthoudt aan het zorgsysteem maar burgers gaat onderstenen in bevordering van gezondheid? Wat zou het effect zijn als verzekeraars polissen aan gaan bieden die speciaal bestemd zijn voor mensen die zelf verantwoordelijkheid willen dragen voor hun gezondheid?

Individuen en ondernemers besluiten dat we nu aan de grens van het toelaatbare zijn gekomen en laten de overheid zien hoe het ook anders kan. Gewoon doen dus. Gewoon gebruik maken van Innovaties die voor iedere burger een verbetering van 10-70% op gezondheid kan betekenen. Die een kostenreductie van 40% alleszins tot de mogelijkheden maakt.
Dit is het nemen van verantwoordelijkheid. Dit vergt moed. Dit vraagt om initiatief. Niets doen is gemakkelijk. Afhankelijk opstellen de weg van de minste weerstand.
Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid, niet de dokter! Geen enkele dokter beschikt over een doosje gezondheid voor zijn klanten.
Je kunt niets doen. Dan kun je gewoon blijven zitten tot je gezondheid een farce is en je behoort tot de 5 miljoen chronisch zieken van Nederland. Of tot de mensen die niet meer kunnen leven zonder pillen. Je behoort dan tot de grote sponsoren van de verzekeringen en de ziektebestrijders.
Individueel en samen kunnen we hier verandering in brengen.

Stichting leven, gezondheid en geluk Nederland
De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland is in het leven geroepen om actief werken aan gezondheid en positief denken en handelen met betrekking tot gezondheid te bevorderen. Om mensen te helpen die niet langer lijdzaam de zorg willen ondergaan van goedbedoelende hulpverlener en die zelf verantwoordelijk willen zijn voor hun gezondheid. Die de gezonde intentie hebben om problemen die zich op hun pad voordoen onder ogen te zien en daar passend op te reageren. Die daarbij gebruik willen maken van het beste dat in Nederland en de wereld beschikbaar is. Die beseffen dat ziektebestrijding niet gezond maakt en op zoek zijn naar alternatieven die meerwaarde bieden.
Die de kosten van het niet gezond-zijn willen beperken en de opbrengsten van gezond zijn willen verhogen. Die het geluk zoeken in zelf met zinvolle en goede hulp ervaren en hanteerbaar maken van gezondheidsproblemen boven afhankelijkheid in een zorgrelatie.
De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland houdt zich bezig met innovatieve en praktische oplossingen voor complexe problemen met betrekking tot gezondheid, geluk en leven.
Wat de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland doet is optimaal gebruik maken van de beschikbare kennis en mogelijkheden om gezondheid en geluk te bevorderen.

Wat de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland doet is informatie verschaffen over gezondheid bevorderende mogelijkheden die de kansen vergroten om gezond te zijn en te blijven en - in geval van ziekte - meer en betere mogelijkheden te bieden om gezondheid te herstellen en daarmee een bron van geluk te creëren.

Wat de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland doet is een verschuiving tot stand brengen van de kosten van zorg naar de inzet van middelen voor preventie. Daarmee zullen de kosten van ziektebestrijding dalen en die voor gezondheid stijgen. Dit bevordert de kwaliteit van leven als bron voor geluk.

Wat de Stichting doet is optimaal gebruik maken van de meest innovatieve gezondheidstechnologieën en werkwijzen die u in staat stellen uw gezondheid met 10-70% te verbeteren en de kosten voor ziektebestrijding te verlagen.

Wat de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland doet is met deze innovatieve technologieën en werkwijzen bedrijven ondersteunen de stressfactoren met 50-75% te reduceren. Bij die stressfactoren denken we niet alleen aan psychische problemen maar ook aan problemen die ons fysiek beschadigen. Bijvoorbeeld de luchtvervuiling. En zeker ook de electrosmog. Bij electrosmog gaat het om alle signalen die worden opgewekt en in de ether verspreid. Signalen van mobiele telefoons, internetverbindingen, magnetrons, televisies enzovoorts verstoren ons zwakke energiesysteem en kunnen grote schade toebrengen aan onze gezondheid.

Een betere bescherming van gezondheid staat bij de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland hoog in het vaandel. Want laten we eerlijk zijn. Wanneer we onszelf onvoldoende beschermen tegen risico’s dan is werken aan gezondheid dweilen met de kraan open.

Innovatieve ideeën, producten en diensten
Op deze website en in het Bonusrapport vindt u een aantal Innovatieve ideeën, producten en diensten die hierbij kunnen helpen. Producten en diensten die al zouden ze maar 1% werken toch een gigantische betekenis hebben voor miljoenen mensen.
Nee, we gaan nog verder. Ondanks het feit dat veel mensen ervaring hebben met de onderstaande producten zullen er altijd producten en diensten zijn die gewoon niet werken. Om dit risico echter zo klein mogelijk te houden hebben wij een geheel nieuwe methode bedacht. Was het vroeger zo dat onderzoek en testen in vaak geheime laboratoria plaatsvond tegenwoordig, in het Wikepedia, eBay, YouTube etc. tijdperk, zijn het de ondernemers en individuen ofwel de “Community” zelf die bepalen wat wel en niet werkt. Kortom niet De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland maar u en ik en de ondernemers van Nederland selecteren en ervaren de Innovatieve gezondheid bevorderende en kostenbesparende producten en diensten die jaarlijks op de markt verschijnen. Het enige wat De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland doet is het op verzoek van de ondernemers en burgers faciliteren en coördineren van deze ervaringen. Objectiever en democratischer kunnen wij het niet bedenken in de 21e eeuw.

Maar ook op deze ultieme objectieve manier van onderzoeken en ervaren zal commentaar komen van mensen die ten koste van alles en iedereen niets willen veranderen. Maar laten deze mensen dan wel bedenken dat de toekomst van onszelf in de komende jaren op het spel staat en alle kleine beetjes helpen. Dus geen woorden maar daden is het credo van de 21e eeuw en zeker geen oordelen van mensen die uit financiële, concurrerende en behoudende overwegingen proberen iedere Innovatie c.q. vernieuwing tegen te houden. Aan deze mensen willen wij alleen maar zeggen dat onze kinderen en kleinkinderen zich alle namen zullen herinneren van de mensen die voor en tegen een duurzame, schone en gezonde planeet hebben gekozen en gewerkt in de komende jaren.

De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland kiest voor gezondheid.
Om dit te bereiken heeft De stichting leven, gezondheid en geluk Nederland onderzoek gedaan naar de nieuwste mogelijkheden en producten die wereldwijd maar ook in Nederland zijn ontwikkeld of in de nabije toekomst ter beschikking komen. Daartoe zijn honderden mensen geïnterviewd met betrekking tot hun ervaringen, hun toekomstvisies en hun innnovatieve ideeën met betrekking tot gezondheid, geluk en leven.
Uit de oplossingen hebben wij speciaal voor u de 15 meest praktisch toepasbare en profijtelijke producten, diensten en tips geselecteerd. Producten, diensten en tips waarmee u in staat bent uw gezondheid met 10-80% te verbeteren en uw kosten te verlagen.

De stichting leven, gezondheid en geluk kiest ook voor mensen die wat voor gezondheid willen doen. Is dit a-sociaal? Kiezen voor mensen die zelf verantwoordelijkheid willen dragen betekent een keuze tegen mensen die geen verantwoordelijkheid willen dragen. Echter het is ook een keuze voor mensen die verantwoordelijkheid willen dragen voor anderen die dat (tijdelijk of helemaal) niet kunnen.

Het mag duidelijk zijn dat gezondheidsonderzoek een volcontinu proces is. Wij vragen dan ook iedereen die onze website bezoekt om zijn of haar innovaties en ervaringen aan ons te melden. Iedere jaar wordt uit de ingezonden Innovaties en Ervaringen door de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland de drie beste innovatie c.q. ervaringen van het jaar gekozen. De prijswinnaars ontvangen een mooi geldbedrag die hij of zij naar eigen inzicht kunnen besteden. Door deze aanpak zal de onderstaande lijst van innovaties en ervaringen dan ook regelmatig bijgewerkt worden c.q. veranderen.

Tevens bieden wij ieder individu en ondernemer de mogelijkheid om aan een of meer van deze praktische onderzoeken deel te nemen. Een innovatie is volgens ons pas een echte innovatie wanneer 1000 of meer ondernemers c.q. individuen zeggen dat het ze ook daadwerkelijk een praktisch en/of financieel voordeel opgeleverd heeft. Individuen en ondernemers die aan een of meer van de door de stichting leven, gezondheid en geluk Nederland gefaciliteerde onderzoeken deelnemen kunnen rekenen op een aantrekkelijke korting op de diverse producten en diensten die gedurende de testperiode gebruikt worden. En dat is mooi meegenomen in een wereld waar de kosten van de zorg ongelimiteerd blijven stijgen.

Wilt u nader geïnformeerd worden? Schrijf in voor het Gratis E-boek "Actie voor gezondheid" U bent dan automatisch abonnee op de Gratis Nieuwsbrief.[Het E-boek is binnenkort beschikbaar. U kunt zich nu al aanmelden voor toezending en voor de nieuwsbrief.